Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Be Positive....Be Inspired...Be Connected...

BLOG

BLOG

overzicht:  volledig / samenvatting

BEWUSTZIJN

Geplaatst op 3 maart, 2017 om 13:10 Comments reacties (24497)

Bewustzijn

Veel mensen zijn bezig met groei en ontwikkeling. We zijn druk met cursussen, workshops, boeken lezen. Ze hebben allemaal met bewustzijn te maken of het verhogen ervan. Het heeft te maken met het voelen van liefde. Je verbonden voelen met jezelf en anderen om je heen. Soms ervaar je een stroom die je onderdeel laat voelen van iets veel groters. Je ervaart dan een overvloed aan liefde en je innerlijke kracht spreekt. Je bent in balans en helemaal wie jij in wezen bent. Je voelt vanuit je ziel wat voor jou de bedoeling is. Maar helaas in deze tijd worden we afgeleid door wat veelal buiten ons speelt. We zijn druk met vergelijken, de ander naar beneden halen of gaan op in het jachtige bestaan in de westerse wereld. Stilstaan bij wie jij bent en wat je nodig hebt word als een luxe ervaren. Vandaar al die mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Het lijkt alsof je je door een cursus verder kunt bekwamen in bewustzijn. Maar kennis alleen helpt niet. Natuurlijk zullen er eyeopeners zijn, inzichten. Alleen als je het verlangen en de noodzaak voelt om iets te gaan doen met die inzichten zal er iets veranderen.

Grofweg zijn er 4 stadia van bewustzijn: de eerste is slaap, my all – time favorite, de tweede is waarin we wakker zijn en druk zijn met het dagelijkse leven, de derde is het zelfbewustzijn hier ervaar je je diepere zelf en maak je contact met je ziel, de 4e staat van bewustzijn is het hoger bewustzijn. Hier ervaar je jezelf en de wereld als 1. Op dit niveau ervaar je een sterk innerlijk weten en voelen we een balans die je meevoert in de stroom van wat het leven op je pad brengt. Je ziet problemen als uitdagingen en accepteert wat is. Je kan in liefde kijken naar wat jij nodig hebt en zorgt voor jezelf. Op die manier kan je ook op een liefdevolle manier er voor de ander zijn.

Dit klinkt heel fijn. Dus willen we dat. Naast ons drukke bestaan nemen we dit er even bij. Alleen werkt het niet op die manier. Bewust leven kost in het begin energie, als het ware hou je steeds een kaarsje in je hand die je brandend wilt houden. Dus let je er op. De hele dag door. Dat kaarsje staat voor het krijgen van inzicht wie we werkelijk zijn. Wat we nodig hebben. En op een eerlijke manier ons eigen verhaal onder ogen zien. Voor velen van ons is dat een levenslange struggle die je innerlijke pijn blootlegt. Als je manier vind om hier naar te kijken kun je jezelf helen. Vanuit je ziel ben je heel en compleet, het enige wat je hoeft te doen is jezelf toestemming te geven dat het mag bestaan. Niet meer vechten maar toelaten. Begin met luisteren naar je intuïtie. Eerst zal je het ervaren als een zachtjes fluisteren, maar hoe meer je je laat leiden door je hart en ziel hoe luider je het zal horen. Je leert vertrouwen en laat los. Je gaat mee in de stroom en zal ervaren dat er dingen, gebeurtenissen en op je weg komen die precies bij je passen. je geluksgevoel vergroten. En je in balans komt. Het kost je geen energie meer maar je krijgt er energie van!

Je onderbewustzijn speelt een grote rol. Daar zitten alle patronen en rollen opgeslagen die je voor jezelf hebt ontwikkelt om je staande te houden. Dat was fantastisch om je ergens door heen te slepen maar nu niet meer nodig. Alle negatieve overtuigingen( niet knap, slim, slank, leuk of goed genoeg) over jezelf weerhouden je om bij jezelf thuis te komen. Dus ga er mee aan de slag. Doe die workshops en cursussen, opleidingen, lees boeken. Onthoud dat al die inzichten je verder gaan helpen als je ze voelt vanuit je ziel. En dan vergeet je het woord bewustzijn en ga je leven vanuit wat goed voelt voor jou. Dat is namelijk Bewust Zijn!

 

ZOMERMEDITATIE

Geplaatst op 26 januari, 2016 om 9:45 Comments reacties (3403)

ZOMERMEDITATIE

De zon schijnt, je voelt je licht en je wilt nog net dat extra stapje meer naar je zelf maken. Maar hoe? Juist in de vakantie ben je vaak even niet alleen maar heb je 24/7 mensen, en misschien ook kinderen om je heen. Heel anders dan de rest van het jaar, waarin je veel meer je eigen gedachten kunt afmaken. Ook in de vakantie bij jezelf blijven? Het kan!

STILTE

Om je eigen grenzen te leren kennen, er naar te luisteren heb je de wijsheid van de stilte nodig. Te midden van lawaai en prikkels die nieuw zijn op vakantie is het moeilijk om je niet te laten overstemmen van wat over je heen valt. Het praten van de mensen om je heen en tegelijkertijd rekening houden met de wensen van je gezin, medereizigers of vrienden maken dat je wegraakt van wat belangrijk is voor jou. Hoe hoor je dan nog wat het gefluister van je intuïtie?

 

• Zorg voor een stille plek! Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het.

• Laat je gezinsleden iets doen zonder jou. Een wandeling, zelf naar het zwembad.

• Ga alleen een wandeling maken, blijf alleen bij de tent of zoek een toilet op.

• Het hoeft niet lang te zijn, 10 min is voldoende.

• Geef jezelf de tijd je gedachten af te maken.

• Ga lekker zitten, zodat je niet in slaap valt en alert genoeg blijft om te voelen wat er in je lichaam gebeurt.

• Spreek een uurtje Me- time af zodat je gezinsleden weten wanneer je weer beschikbaar bent.

 

TOESTEMMING

Laat alles wat je tegenvalt de revue passeren en laat het er zijn. Niet wegmoffelen, laat het maar even bestaan. Adem maar even diep in en uit voel het door je lichaam heen trekken. Het is ok. Blijf hierin zolang als nodig. Vaak duurt het niet lang en het feit dat jezelf toestemming geeft dat het mag bestaan is voldoende om je wat beter te gaan voelen.

DANKBAARHEID

Ga dan met je gedachten naar iets om dankbaar voor te zijn die dag. Iets kleins, geen grote dingen. De zon, het lekkere eten, een glimlach van je kind.

Focus op de leuke belevenissen, zie de humor in van iets wat misging. verkeerde sleutel van de hotelkamer? Verkeerde maaltijd gekregen? Stap in de modus van lichtheid.

 

LICHAAM

Voel in wat jij nodig hebt. Heb je ergens pijn, spier of hoofdpijn, kun je wat extra slaap gebruiken? Voel je spanning? Let op de signalen die je lichaam je geeft. Geef jezelf een kans om te voelen wat je lichaam zegt. En adem naar die plekken toe. Dat kan moeilijk zijn en even de pijn verergeren maar wees niet bang, het geeft aan wat je nodig hebt. Kijk ernaar en zie wat nodig is om de klachten te verminderen.

 

WENS

Wat zou jij op dit moment willen, wat heb je nodig om je happy te voelen. Je eigen plek in te nemen in de groep met mensen met wie je samen bent. Jou mening en wensen zijn net zo belangrijk als die van de anderen.

 

MOED

Kies ervoor om op een liefdevolle krachtige manier te zeggen wat jou wensen zijn in deze vakantie. Maak afspraken over wat voor jou belangrijk is. Een boek lezen, een stadje bezoeken, wandelen, extra slapen. Kijk wat matched met de anderen en zorg dat je af en toe iets doet zonder. Zo kun je binnen je grenzen rekening houden met de wensen van anderen en die van jezelf! Voordeel: Scheelt een hoop ergernis. Adem nog even diep in en uit en voel je prettig. Je kunt er weer tegen aan!

 

OCHTENDMEDITATIE

Geplaatst op 26 januari, 2016 om 9:45 Comments reacties (1309)

OCHTENDMEDITATIE

Een meditatie om de dag rustig te beginnen. Doe heel even je ogen dicht en ga terug naar vanochtend vroeg. Je ligt in bed en de kamer word al licht. Naast je hoor je een zachte ademhaling, en nog geen geluid uit de kamer van de kinderen. Hou dit moment vast.

Wacht nog even met je hoofd AAN zetten, laat je hoofd nog niet volstromen met alle dingen van de dag. De kleine en de grote dingen. Ik weet: ze zijn belangrijk. Maar ze kunnen wel 5 minuten wachten. Even tijd voor jezelf.

HET ideale moment om jezelf een cadeautje te doen. Ok, blijf liggen op je rug, houd je ogen dicht, benen naast elkaar, niet gekruist en armen langs je lichaam. Zo kan de energie stromen.

Omdat je hoofd nog niet aan staat, sta je in modus van slaperig ontwaken. Je bent niet meer in dromenland maar ook nog niet wakker, in dit tussengebied is het heerlijk mediteren. Alles mag en kan.

• Focus je op je ademhaling, volg je ademhaling naar je buik. Doe dit 3 keer. Focus je op je oren en hoor de stilte. Voel wat je opvalt.

• Wat hoor je aan geluiden in de kamer, wat hoor je buiten? Zijn de vogels al wakker?

• Ga dan met je aandacht naar je lichaam. Kriebelt je haar, ergens jeuk? Probeer maar te negeren.

• Wat voor gevoelens borrelen er op? Als je de To-Do lijstjes zich opdringen geef je er gewoonweg geen aandacht aan. Ga terug naar de focus op je ademhaling. Dat is de enige manier om van je hoofd naar je hart te gaan.

• In het midden van je buik, net boven je navel zit je krachtcentrum: de Solar Plexus. Adem daarheen en stel je een licht voor. Dat licht ben jij! Zonder de rol van echtgenote, moeder, vriendin, collega. Alleen maar jij, zonder verwachtingen, zonder lijstjes, zonder rol.

• Geef als je dat prettig vind dat licht een kleur die nu in je hoofd opkomt en maak die kleur maar groter.

• Blijf er even inzitten.

• De kleur voedt je krachtcentrum en zorgt ervoor dat je bij je zelf kunt blijven. Je voelt de kracht van je ziel.

• Overdag af en toe moeite met wat er van je gevraagd wordt? Voel even de kleur van de ochtend, het zal je rust geven. Te leren vertrouwen wat goed voelt voor jou.

Veel plezier en succes bij het beoefenen!

Wil je meer weten over de betekenis van kleuren? Je kunt mij altijd even een mailtje sturen. More than happy om je vragen te beantwoorden.

 

BEGINNEN MET MEDITATIE

Geplaatst op 26 januari, 2016 om 9:40 Comments reacties (6512)

BEGINNEN MET MEDITATIE

 

De eerste hobbel bij mediteren is het letterlijk gaan zitten en even niks doen. Komt niet in ons vocabulaire voor maar toch wil ik er voor pleiten. Op het grote niks doen ligt al zo ongelofelijk taboe, terwijl dan juist de grote dingen gebeuren. Door de verbondenheid met jezelf te voelen, raak je weer geïnspireerd, meer ontspannen, minder gestrestst, je bloeddruk gaat omlaag, je maakt allerlei hormonen aan waardoor je je prettiger voelt. Je wordt dus veel gezonder. Dat is dan toevallig een woord wat wel aanspreekt en misschien was dat net het duwtje wat je nodig had?

FYSIEK

 In het begin kan het zijn dat je je lichaam wat tegenstribbelt. Je krijgt misschien wat kriebel, of je voelt pijntjes wat erger dan eerder. Had je bv een lichte hoofdpijn? Dan kan het zijn dat je het nu als erger interpreteert omdat je meer bewust bent van je lichaam. Probeer dat te negeren, het zal minder worden naarmate je meer in je mindful stand komt.

GEDACHTEN

 Ook heb je misschien het gevoel dat je gedachten met je aan de haal gaan. Die ene vriendin waar je je zorgen over maakt, het kind wat je naar de sportclub moet brengen, de boodschappen en dat project op je werk, wat als een molensteen om je nek hangt. (Die To-Do list, weet je nog) laat ze maar komen want gedachten kun je niet voorkomen. Je kan er wel voor kiezen er geen aandacht aan te schenken. Laat ze er maar zijn, zonder reactie, zonder oordeel.

GEVOEL

 Daarnaast kunnen er gevoelens bovenkomen, blije maar ook minder fijne dingen zoals woede, verdriet en angst. Vaak kun je die al lang bij je dragen terwijl je je er minder bewust van bent. Als die bovenkomen is vaak je eerste reactie het wegstoppen. Probeer er naar te kijken en het te laten zijn. het is goed dat ze er zijn, een onderdeel van wie jij bent en het maakt je compleet. Het is ok zoals je bent.

ADEMEN

Adem dan in, wat dieper dan dat je normaal gewend bent, zorg dat je je ogen sluit. In het midden van je buik zit je krachtcentrum, ook wel Solar Plexus genoemd. Vanuit daar maak je contact met al wat wat meer is dan hier, het universum. Stel je daar een licht voor en met elke ademhaling maak je dat licht groter. Schuif je ego, je zorgen, je gedachten in een denkbeeldige stoel naar achteren en ben gewoon wie je bent.

KLEUR

Diep van binnen visualiseer je een trap waarbij je bij een deur komt. Open de deur. Erachter is een tuin van kleuren, de meest prachtige kleuren. Visualiseer de kleuren en degene die bij je opkomen, heb je nu nodig om gevoed te worden. Laat de kleur die het meest aanwezig is je vullen door ze in te ademen. Vul je lichaam er mee op en voel dat het je een boost geeft van warmte en genegenheid. Kijk om je heen wat je nog meer ziet.

INNERLIJKE WERELD

Misschien voel je alleen maar iets warms of zie je een huis of boot. Misschien een geliefde, vriendin of familie. Het maakt niet uit. Alles wat je ervaart is goed en op dit moment nodig. Als er meer gedachten gaan komen laat je het toe en maak je weer los van je innerlijke wereld. Onthoud de kleur en zorg dat je je ermee omringt. Voel je handen en voeten en beweeg ze langzaam en open je ogen wanneer je er aan toe bent. Voel even wat dit met je gedaan heeft en weet dat je er altijd zo weer in kan stappen.

 

MEDITATIE VOOR ZELFLIEFDE

Geplaatst op 26 januari, 2016 om 9:30 Comments reacties (3153)

MEDITATIE VOOR ZELFLIEFDE

Het begin van mediteren zit in de ontspanning, en daar zit meteen het knakpunt. Want wanneer ga je zitten terwijl je een volgepropte To-Do list hebt. Misschien helpt t om te weten dat even lucht krijgen, je helpt om de rest van de dag in balans en met een grote glimlach op je gezicht je te volbrengen!

 

 

 

Pak een stoel en ga stevig zitten. Dat wil zeggen: voeten stevig op de vloer, rug recht en armen los. Zorg dat je zo zit dat je niet de behoefte voelt om steeds te verzitten, je kunt ook lekker gaan liggen ( met het risico dat je in slaap valt) Adem diep in en uit, als je moeite hebt om naar je buik te ademen leg dan je hand op je buik. Doe het rustig aan. Sluit je ogen en stap in je eigen wereld.

Creëer voor jezelf een veilige plek, een veilige haven waarin tot rust kunt komen en waar je batterij weer even kunt opladen. Gebruik de magische plek in jezelf, stel je voor dat je in je lievelingstuin zit en bloemen en vogels je omringen. De zon verwarmt je huid. Voel de warmte van iemand die je dierbaar is en bij je is, en adem rustig door. Voel hoe je wordt beschermd. Hoe geliefd je bent en veilig je je voelt. Adem maar wat dieper in en laat je meevoeren. Vul jezelf op met energie die voorkomt uit de moed goed voor jezelf te zorgen en in compassie naar jezelf te kijken. Er is veel moed voor nodig om te beseffen dat we onszelf mogen koesteren. Visualiseer alle dingen die je vervullen met liefde zodat je een overvloed ervaart. Het idee dat we liefde verdienen is een van onze kwetsbare plekken, en diepste angsten dat we de liefde niet verdienen. Wat heb je nodig? Verzeker jezelf er heel rustig van dat je het verdiend om te krijgen wat je nodig hebt, en wat je wenst. Vanuit liefde in overvloed voor jezelf kun je geven aan anderen zonder dat je er iets voor terugverwacht.

AFFIRMATIES

Herhaal vanuit je hart de volgende affirmaties:

Ik ben het waard om bemind te worden

Ik ben veilig in de wereld

Ik gebruik mijn kracht om een veilige plek te creëren in mijzelf

Ik verdien het om te krijgen wat ik nodig heb

Ik ervaar liefde in overvloed

Herhaal deze affirmaties, en sta jezelf toe in dit gevoel te blijven voor als lang als je dit nodig hebt. Adem dan wat dieper in. Wiebel met je tenen en je handen en pen je ogen wanneer jij er toe bent. Hou het gevoel vast van zoeven en weet dat je altijd weer terug kan naar deze plek om even op te laden, bij te tanken, de liefde te ervaren zodat je je innerlijk in evenwicht voelt en weer door kan met alles wat je zo lief is.

 

REDENEN OM WEL TE MEDITEREN

Geplaatst op 26 januari, 2016 om 9:20 Comments reacties (6410)

MEDITATIE

Redenen om WEL te mediteren

Mediteren is een staat van zijn, je hebt geen bewustzijn meer van je lichaam, tijd en ruimte. Het invullen van gedachtes, het labelen van goed of fout valt weg. Zonder oordeel besta je gewoon. Op een hoger niveau voel je je een met alles. Je kan het als een geluksgevoel omschrijven. Nou wie wil dat nou niet? In harmonie met alles om je heen.

ZO GEZEGD, ZO GEDAAN

Zo simpel is dat niet, het vereist discipline om letterlijk te gaan zitten. Er is altijd nog wel een wasje te draaien, een marktje te pakken, een snottebel weg te vegen. Een plek voor jou alleen, waar niets hoeft en alles mag is een prettige bijkomstigheid. Daar is dus mentale toestemming voor nodig, van jezelf wel te verstaan. Je mag gaan zitten.

Punt 1: je mag! Punt 2: zitten!.

In onze westerse wereld waar ‘druk zijn’ als statussymbool is verheven is het moeilijk tegen de stroom in te gaan zitten en daar komt het mentale gedeelte om de hoek kijken.

MIND

Je zelf toestemming geven om goed voor jezelf te zorgen, want dat is eigenlijk wat je doet. Door te mediteren gebeurt er met je body:

1. Verlaag je je stress en angstgevoelens

2. Zuurstof gebruik door je lichaam wordt beter.

3. Verlaagd je bloeddruk.

4. Lager cholesterollevel

5. Hogere productie van anti-veroudering hormoon (ja ja ladies)

6. Beter en rustiger slapen.

En je Mind:

1. Focussen van je bewustzijn geeft je meer energie.

2. Beter concentreren, beter presteren

3. Geniet je meer van alles wat je waarneemt, het wordt als het ware onder een vergrootglas gelegd. Dus heb je er ook minder van nodig.

4. Bevordering van het voelen van je emoties.

5. Je wordt je bewuster van je eigen grenzen en wat goed bij je past.

6. De mind komt tot rust en je ervaart eerder een gevoel van liefde, vreugde en welbevinden.

7. Gemoedsrust door te zijn. ( het hier en nu)

8. Ervaren van verbondenheid en je hier bewuster van worden.

Deze lijst kan nog veel langer maar je begrijpt de essentie:

Je wordt er een gezelliger leuker en relaxter mens van! Als het niet voor anderen is, dan wel voor jezelf!

Mediteren is een proces wat doorgaat, het blijft een kwestie van gewoon doen. Niet hoe goed je de oefening doet telt, maar het doen op zich. Het is een actief, krachtige bewustwording die als hij deel uitmaakt van je dagelijks leven, die jou en je omgeving enorm veel te bieden heeft.

REIS

Je komt echt los van je dagelijkse beslommeringen en in die staat van zijn kun je rust ervaren. Sommige zien niks, sommige een witte mist, anderen ontmoeten hun gidsen en overleden dierbaren. Maar je kan ook gewoon een reis maken waarbij je gevoel centraal staat en het mag er gewoon zijn, en mag je gevoelens die niet meer bij je passen loslaten. In die staat van zijn, kom je terug bij wie je werkelijk bent.

 

ZOMER,LUI EN LAZY

Geplaatst op 26 januari, 2016 om 9:20 Comments reacties (35705)

ZOMER, LUI EN LAZY

 

Dat hele lichte gevoel wat je bekruipt als je in je strandstoeltje ligt en uitkijkt over de zee. Of als vanuit je schommelstoel geniet van de weilanden en de koeien. Misschien krijg je het van het uitzicht vanuit je hotelkamer. Of van wandelen in de bergen. Voor iedereen is vakantie wat anders, lui en lazy tegenover actieve sporty vakanties. Uiteindelijk brengen ze je allemaal hetzelfde. Even aan niks denken en de boel de boel laten. Is dat niet wat vakantie is?

FREE TIME

Meestal gaat het niet zomaar: in je vakantiegevoel belanden. Niet zonder slag of stoot. De obstakels van de eerste dagen maken de weg vrij tot onthaasten en een vrij gevoel in je hoofd. Dat gaat nou eenmaal gepaard met de nodige irritaties. De moeheid die er uitkomt, je ritme kwijt zijn en een opeens heel andere invulling van de dag. Wat normaal in structuur voor je uitgestippeld is, ligt nu open. Wat moet je met al die vrije tijd. En dan hebben we het niet over de partner. Omdat je opeens op elkaars lip zit, zie je de dingen die je eerder niet opvielen. Gooi het eruit, maak lekker ruzie en ontladen is hier the keyword. Zie de humor er van in! Laat lekker gaan zodat je snel kunt beginnen met waar je naar uitgekeken hebt: je vakantie! Samen of alleen, met vrienden of familie het maakt allemaal niet uit, maar zorg dat het bij je behoeftes past.

 

GELUKSSTOF

Zit je eenmaal in je vakantiegevoel? Dan is het net of iemand een beetje geluk stof over je heen strooit. Het leven zit mee en ademt een zacht briesje jou kant op. Zou je dit niet altijd willen, zo licht als een veertje dwarrelen en kijken waar je zachtjes land. Niks wensen en gewoon zijn. Genieten van het moment. Soms lukt het ons voor even. Het raakt je ergens tussen je hart en je buik en je voelt je meer dan tevreden. Het dwarrelt op en neer als een vlinder en laat je een diepe teug adem halen en vervult je met dankbaarheid. Een soort verliefd gevoel maar veroorzaakt door iets diepers.

 

YIN EN YANG

Leren voelen en genieten van deze momenten heet bewustwording en gaat niet zonder die andere kant. Je weet wel yin en Yang. De wet van polarititeit. Je hebt het donker tegen het licht. Het kennen van de ene kant is voorwaarde dat dankbaar kunt zijn voor de andere. Door een scheiding van een geliefde ken je nu de liefde in z’n puurste vorm. Door het verlies van een vriend koester je je vriendschappen die je wel hebt. Doordat je hard werkt en van alles aan je hoofd hebt, geniet je van rust. Doordat al die bordjes die in de lucht gehouden moeten worden kun je even stil staan bij het “mogen”.

 

OPLADEN

Het is je vakantie. Je hoeft niks, je mag. En doordat je lekker luiert, lanterfantert, uitrust en lui bent, laadt je op. Doordat je jezelf niks oplegt verwerk je de afgelopen maanden. Krijg je nieuwe inzichten en ruimte in je hoofd. Vaak merk je dit pas in de laatste dagen van je vakantie. Je bent opeens nieuwe plannen aan het maken. En raakt geïnspireerd door je vreemde omgeving. Vakantie maakt dat je weer door kan met hernieuwde energie, inspiratie en het gevoel je beste versie van jezelf te zijn. Namelijk een uitgeruste!!

 

LIEFHEBBEN

Geplaatst op 26 januari, 2016 om 9:10 Comments reacties (2163)

LIEFHEBBEN

 

Vanuit liefde reageren. Als er iets gebeurt in je omgeving waarbij je in een situatie komt die niet prettig voelt. Kijken voorbij de eerste emoties, oude patronen. Dus niet zoals je gewend bent je terugtrekken als een bang haasje, of als een ram jezelf klaarstomen voor het gevecht. Maar gewoon toelaten dat dit gevoel er mag zijn. Je schaduwkant, de minder prettige kanten die je liever niet laat zien van jezelf. De kwetsbare, de boze, de angstige. Als je die kant kunt laten bestaan in al haar hevigheid maak je jezelf compleet omdat elk deel van jou er mag zijn. Toelaten van je emoties en teleurstelling en het laten zien van je pijn, is een deel van we noemen: loslaten. Je laat de controle van het perfecte plaatje los.

EMOTIE

Laat het verdriet maar toe en kijk naar je teleurstelling. Waren je verwachtingen reëel? Verwachtte je wellicht iets van de ander wat hij of zij je niet kon geven. Hou het bij jezelf. Het eerste wat je kunt doen is je verdriet delen met iemand die je vertrouwt. Gedeelde smart is halve smart. En zo werkt het ook, de ander kan je helpen de dingen te relativeren en in een ander daglicht te zien. Vaak is het niet zoals het lijkt. Daarna kun je ervoor kiezen uit de cirkel van de emotie te stappen en van een afstand te kijken naar jezelf. Wat heeft zij (jijzelf dus) nodig om weer te helen. En doe dat ook! Als dat betekent dat je 2 dagen chagrijnig bent, so be it. Als je jezelf even terugtrekt voor de tijd die je nodig hebt, ook goed. Het gaat erom dat je iets doet wat bij je past om bij jezelf te komen, zonder oordelen over jezelf. Tijd bestaat niet.

Vanuit daar kom je in het oog van de storm terecht en vind je rust en kalmte. Laat de storm, de storm. Dat zijn invloeden van buiten af en ben jij niet. Voel maar in je solar plexus, je krachtcentrum (de ruimte onder je borstbeen, boven je navel) wie jij bent. Dat is goed. Vanuit daar voel je storm weer gaan liggen en kun je gaan handelen vanuit je kracht.

EIGENWAARDE

Ga je de confrontatie aan met de situatie die onprettig is? Je kunt nu vanuit jezelf handelen, je authentieke ik. Niet vanuit een emotie of een mindset dat je minder bent dan een ander. Les een: niemand is beter of slechter dan jij en stel je ook zo op. Je kijkt naar wat jou grenzen zijn en waar je prettig bij voelt. Op een die manier kun je dat nu ook duidelijk maken en in rust overbrengen. Zo doe je geen afbreuk aan je eigenwaarde, en kun je duidelijk maken wat voor jou belangrijk is.

GRENZEN

Liefhebben betekent niet dat er nooit ruzie is, geen woordenwisselingen, geen irritaties. We gaan allemaal weleens onze grenzen over, laten ons door een onverwachte situatie verrassen, of zij moe van de mallemolen. Liefhebben betekent kijken naar wat je nodig hebt en vanuit daar je liefde uitdragen. Opstaan en weer doorgaan. Op die manier kan je liefde mensen mijlenver raken omdat hij echt is, en dat is wat de mensen als eerste zien en voelen.

 

MEDIUMSTUFF

Geplaatst op 26 januari, 2016 om 9:10 Comments reacties (1388)

MEDIUMSTUFF

In mijn vak als medium word je in sneltreinvaart geconfronteerd met gevoelens van een ander. Dit zijn niet mijn eigen gevoelens maar ik pik ze op een of andere manier. Het leren voelen en vertrouwen op je voelt is een geheel andere blog. Maar het is zo dat ik in een wereld kan stappen waarbij je ziet wat er bij iemand anders in zijn of haar leven gebeurt. Dat is intens. Als het ware open ik mijn cirkel om mij heen en stel ik mij open voor de trillingen van de ander, want dat is wat er in feite gebeurt. Als medium werk ik vaak met meerdere mensen thuis, dat heet een huiskameravond. Vaak met vriendinnen, familie, buren, en kennissen van de gastvrouw, in ieder geval mensen die interesse hebben in de wereld die niet zo met het blote oog waarneembaar is. De mensen vinden het vaak een beetje spannend en onwennig. Laatst was ook in zo’n setting en werden de zakdoekjes al te voorschijn gehaald, er was een lacherige luchtige sfeer met een ondertoon van emotie. Wat zou er gebeuren, komt er een contact voor mij, wil ik dat eigenlijk wel en wie is het dan? Het was een leuke sfeer waarbij de opwinding voelbaar was en het werd tijd om te beginnen. Mijn collega en ik stemden ons af met een muziekje op de spirituele wereld om contacten te maken voor hun dierbare overledenen.

ENERGIE

De stemming werd meteen anders door een shifting van de energie. Het was een avond waarbij we meteen bij de kern kwamen van het allerbelangrijkste is, namelijk de liefde die je via verbinding voelt. Liefde die zich op allerlei manieren kan uiten. Die avond kwam er een partner langs om zijn lief te ondersteunen, een moeder om bij haar jonge dochter en moeder te kunnen zijn en een zwager die samen met zijn overleden dochter aan de hand liep. Om die liefde en intensiteit over te kunnen brengen, werk je als medium -your ass off -om zo zuiver en liefdevol te kunnen vertellen wat de ander zo nodig heeft. Een troostend woord, weten dat iemand met je meeloopt, jou net zo hard mist en ook of de woede frustraties en alle emoties die iemand bij zich heeft een plekje hebben gevonden. Dat iemand rust heeft. Soms voel je emoties zo sterk van de gene die overleden is dat het je raakt, dat mag af en toe best zolang je maar je werk als medium blijft doen, je zit als medium in een soort bubble, die we de power of de flow noemen. Juist als je de verbinding zo sterk voelt heb je een taak als medium om dat zo goed en mooi mogelijk over te brengen.

CONTACT

En dan voel je ook weer dat dit de kern is waar we dit als medium allemaal voor doen en ben ik oprecht dankbaar. Dankbaar voor de mensen die zich kwetsbaar opstellen tijdens zo’n avond. De intimiteit delen met anderen over iets wat henzelf zo raakt. Maar ook de spirituele wereld en hoeveel meer vrienden ik heb door het mooie contact met hen. Nu zit ik in de tuin en geniet van de zon, het bos, de vogels en mijn leven. Vandaag weer een nieuwe dag is en het geweldig om jouzelf te zijn! Dit is jou leven, jou moment! Hou van wie je bent, je bent goed genoeg. Gewoon zoals je bent!!! Maak er een mooie dag van!

 

VERLIES

Geplaatst op 26 januari, 2016 om 9:05 Comments reacties (4836)

VERLIES

Zelfs als de zon buiten schijnt gebeuren er vreselijke dingen. Hoe kan de wereld doorgaan, de zon schijnen en mensen lachen als je eigen wereld stilstaat.

FILM

Je ziet alles in slow motion om je heen doorgaan en je hebt het gevoel naar een film te kijken. Met je hand raak je het scherm aan en besef je dat dit onderdeel is van jou leven. Dat je dit nu in werkelijkheid meemaakt. Dit verschijnsel heet shock. Ook al heb je het gevoel in een slecht B-film mee te spelen, het echte leven kan vele malen wreder zijn.

LEVEN

Het doet mij verstillen van binnen. Het verlies van een relatie, na zoveel jaar uit elkaar gaan en er langzaam achter komen dat een deel van die jaren gebaseerd is op .. lucht. Het verlies van een ongeboren kind wat zo ontzettend gewenst is. Maar ook mensen die sterven na een lang gelukkig vervuld leven en je zo bewust maken van je eigen sterfelijkheid. Mensen die je lief zijn, en ook ongeneeslijk ziek. Mensen die de druk van alledag maar moeilijk een plek kunnen geven en moeten vechten om zich staande te houden. Maar ook een vriendin die haar partner wegbrengt na en plotselinge dood en nu weduwe is op 42 jarige leeftijd. Zomaar een handje vol verhalen die horen bij het leven, waarbij je moet leren schakelen naar een andere versnelling. Waarbij je een nieuw wiel moet uitvinden. Iets wat je nog niet eerder bij de hand hebt gehad.

ADEMHALEN. Buiten het verdriet en het rouwproces dat alle kanten op kan schieten, voel ik een rust over mij neerdalen. Een dankbaar gevoel maakt zich van mij meester. Midden in het geweld van alles wat stukgegooid en gemaakt wordt voel ik de stilte. Van enkel ademhalen. Zijn. Wat meer kunnen we doen. De situatie veranderen gaat niet. Behalve kijken naar wat zich voor je ontvouwt.

WAAROM 

Soms gebeuren er vreselijke dingen, waarvan je de bedoeling totaal ontgaat. Je stikt in het verdriet, en je emoties maken dat je dat je niet meer in staat bent om in contact te staan met jezelf. Je beeld van de wereld en jezelf is vertroebelt. Hoe kun je verder komen? Neem de tijd om je gevoelens en gedachten een plek te geven. Voel wat goed is voor jou, wees lief voor jezelf( onderschat deze stap niet!)

Meestal is het makkelijk aan te geven wat er mis is gegaan, probeer eens te kijken naar de waardevolle dingen die je eromheen ervaren hebt. Misschien kreeg je steun van iemand, waarvan je het totaal niet verwachtte. Of voel je nu wat echt belangrijk is voor je.

Ga door het rouwproces, zonder of liever nog met hulp! Wees niet te trots, trauma’s zijn ernstig en kunnen verholpen worden vanuit zoveel verschillende bronnen. Misschien helpt bij jou wel EFT of EMDR (dit zijn technieken waarbij een trauma wordt geneutraliseerd), acupunctuur, antroposofische fysiotherapie enzovoort.

PRAAT!

 e zult versteld staan van de hulp en steun je uit onverwachte hoek krijgt! Het helpt je last te verlichten. Praten met vrienden, een medium, psycholoog etc. zij kunnen je helpen in je bewustwordingsproces. Je leert een ander pad bewandelen. En maak je als mens een groei door waardoor je weer een stap dichter bij je zelf komt

 


Rss_feed