Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Be Positive....Be Inspired...Be Connected...

MEDITATIE OP SCHOOL

Om zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd te bereiken geef ik meditatielessen op school. Het is ontzettend leuk om met kinderen op een interactieve manier om te gaan en ze te leren om dichtbij zichzelf te blijven. Naast de meditatieoefeningen maak ik ook gebruik van mindfulness oefeningen.

De basis van mijn lessen is altijd: Gevoel, ik gebruik daarbij ook materiaal om het visueel te maken, op die manier snappen kinderen heel snel wat je bedoelt. Vanuit daar hebben we het veel over de volgende onderwerpen: wie vertrouw je, pesten, druk zijn in je hoofd, kracht van je gedachten, onzekerheid, om hulp vragen, focus en nog een eindeloze weg van onderwerpen.

Met behulp van verhalen vertellen, oefeningen voor de klas, visualisaties, meditaties, gebruik maken van het digibord, PowerPoint, muziek maak ik voor elke klas een aantal lessen op maat. De ontwikkeling van de kinderen, leeftijd en wat er speelt in de klas maar ook individueel worden meegenomen. Lessen duren een half uur a drie kwartier.

Oefeningen kunnen zijn:

-Meditatie met/zonder muziek

-Oefening ontspanning/ spanning

-Verhaal met boodschap

-Wens op papier voor jezelf, voor een ander.

-Verbondenheid oefening

-Je eigen Ruimte -oefening

-Je eigen Grens - oefening

- Visualisaties

- Bodyscan

- Gevoelskaartjes

- Stilte kaartje

- En er komen altijd weer dingen bij......

Hierboven een prachtig gedicht van een meisje van tien jaar oud.

Ze vroeg mij, naar aanleiding van de les over rustig en stil worden in jezelf, dit gedicht in de klas voor te lezen! Ze raakte mij recht in mijn hart en ik was zo ontroerd. Over de inhoud van het gedicht, ze liet zien hoe haar binnenwereld precies aansloot op wat we hadden besproken in de les. Daarbij durfde ze zich kwetsbaar op te stellen in de klas! In je eigen kracht staan en dicht bij jezelf durven blijven,waanzinnig knap en mooi om te zien!!

0